21.12.2012 7267

Kurtuluş Savaşı’ndan önce, günümüzdeki okul binasının bulunduğu yerde lületaşı ticareti ile uğraşan Ermeni asıllı Agopyan Efendi’ye ait büyük bir ev ve diğer Ermeni evleri yer alırken, Yunan işgalinden önce eski öğretmen okulu olarak kullanılmış olup; üç devre mezun vermiştir. Kurtuluş Savaşı boyunca ve Cumhuriyetin ilanından sonra da bir müddet askeri hastane olarak kullanılmıştır. Ermenilerin yurdumuzu terk etmesinden sonra okul arsası olarak temin edilmiştir. Projesi Milli Eğitim Bakanlığı ve vilayet bütçesinden karşılanan okul binası 11/11/1938 tarihinde ihale edilmiş, 06/07/1940 yılında yapımı tamamlanmıştır. Aynı yıl Dumlupınar Anaokulu adı altında eğitim öğretime başlanmıştır. 17/06/1994 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dumlupınar İlkokulu bahçesinde yer alan anaokulumuzun adlandırılmasıyla ilgili görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda kurumlara ait açma-kapatma ve ad verme yönetmeliğinin 2. Maddesi gereği; Dumlupınar Anaokulu’ na “Avukat Mail Büyükerman Anaokulu” adı verilmiştir.

İkili eğitim-öğretim yapılan okulumuzda 4 derslik, 2 idare odası, rehberlik servisi, revir, mutfak, yemekhane, çok amaçlı salon, 2 depo, yetişkin ve öğrenci tuvaletleri bulunmaktadır. Okulumuz müdür, müdür yardımcısı, sekiz okul öncesi öğretmeni, rehber öğretmenden, aşçı ve altı destek personel ile hizmet vermektedir.

2004 ve 2007 yıllarında Milli Eğitim Müdürlüğü Başarı Belgesi,2005 Eskişehir Eğitim Kurumları Kalite Ödülü,Iso9001:2000, Eko Okullar Programı 2006-2007 Yeşil Bayrak Ödülü,2006 Kalder Ödülü,2007 Ulusal Kalite Ödülü,2012 Beyaz Bayrak Ödülünü almıştır.

Okulumuzda Eko Okullar, Okullarda Orman, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri halen yürütülmektedir.